Jag bor på Alnön utanför Sundsvall och har en karriär som  bakom sig inom informations- och it. Jag har också arbetat i reklambranschen och som krönikör. Nu är jag författare och musiker på heltid.

Sundsvallssviten


Jag har velat skapa tre spänningsromaner inspirerade av verkliga händelser och personer runt förra sekelskiftet.
Vibeke Olsson Falk om BLODGÄRNING: "Stort tack för läsupplevelsen. Nu har jag läst din bok och tycker väldigt mycket om den. Det är ett gripande porträtt av Suni Maria och en skakande skildring av människors hårda liv i det gamla Sverige."
Basilicablogg om VATTENDOKTORN: "... håller mig i ett järngrepp ända till bokens sista kapitel. Språket är välformulerat, sorgset och vackert på samma gång, med glimtar av både humor och ironi." Basilica blogg.
Kapprakt om DEN STORA ELDEN: ".Det blir en riktigt dramatisk upplösning 1918, många överraskande vändningar som visar på en imponerande kreativitet. Vi rör oss mellan olika trådar och olika tider i denna berättelse, det blir till en levande och rytmisk struktur som är en fröjd att läsa."


Jag önskar dig trevlig läsning!
Thomas Svensson

Suni Maria står på en färja som glider genom dimbankarna mot ön där hon levt hela sitt liv. Så ropar någon ett namn och allt kommer tillbaka. På färjan finns Erik som hon gjort allt för att försöka glömma, han som nästan blev hennes död. Panikslagen låter hon sig omfamnas av mannen som aldrig mer skulle få komma nära henne.
Antal sidor 256
Utgiven 2020-10-30
ISBN 9789189219885

Året är 1875 och läkekonsten söker nya vägar. August och Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar. Snart är de fångar i hans värld, till det yttre i vetenskapens tjänst. Men vad är det egentligen som driver honom? När en patient försvinner börjar fasaden rämna och det förflutna kan inte längre skylas över. 
Antal sidor: 320
Utgiven 2021-09-02
ISBN 9789189345119

Läderpåsen hade en tyngd i botten, det syntes när den dinglade framför Johanssons ansikte. Det tjöt och gnisslade av järn mot järn när lokföraren slog till bromsarna. Handen med läderpåsen höjdes.
– Jag sa ju att du skulle sätta dig. Varför lyssnar du inte?
När blixtarna sköt genom skallen hann Johansson förväxla dem med huvudvärken. Sedan förlorade armarna som höll kappsäcken all kraft och han föll bakåt, in i mörkret.
Antal sidor: 384 sidor
Utgiven 2023-08-31
ISBN 978-91-89707-78-8

När jag började gräva i min egen historia växte intresset för att skriva böcker. Ur mycket knapphändiga uppgifter om mina förfäder klev en person fram i ljuset, från en runa i Sundsvalls tidning på 80-årsdagen. Min farfar Carl Johan Svensson föddes 1861, överlevde svältåren 1867/1868 och var fortfarande barn när han ensam vandrade från Värmland till Norrland. Han förde ett kringflackande liv, arbetade ett par år i Malmberget innan han kom till Sundsvall och fick arbete på ett av sågverken. År 1900 emigrerade hans förstfödda dotter till Amerika, endast 16 år gammal. Kanske lät han henne förverkliga den dröm han själv hade i hennes ålder. Plankbäraren avancerade till virkesuppköpare och sedan till faktor med eget hus på fri grund. Han var känd som en rättskaffens karl som månade om sina underlydande. Ändå kom hans liv att kantas av tragedier och ovänskap Farfar väckte mitt intresse för livsvillkoren under den epok som byggde det nya  Sverige. Men hans historia är ännu inte berättad. Den uppgiften ligger framför mig.


Den sanna historien

Sundsvallssviten är inspirerad av faktiska personer och händelser. Läs mer om historien bakom romanderna.